Top

Compressie kousen

CEP Pro +  Run 2.0 Zwart Roze

CEP Pro + Run 2.0 Zwart Roze

€ 49,90
CEP Pro + Run 2.0 Wit Zwart

CEP Pro + Run 2.0 Wit Zwart

€ 49,90
CEP Pro + Run 2.0 Zwart

CEP Pro + Run 2.0 Zwart

€ 49,90
CEP Short Socks 3.0 Dames
Nieuw

CEP Short Socks 3.0 Dames

€ 19,95
CEP Short Socks 3.0 Heren
Nieuw

CEP Short Socks 3.0 Heren

€ 19,95
Compressie tubes Sport2x
20% Korting

Compressie tubes Sport2x

€ 29,97 € 23,97
Compressiekousen hardlopen wit JN
12% Korting

Compressiekousen hardlopen wit JN

€ 24,95 € 21,95
Compressiekousen hardlopen zwart
16% Korting

Compressiekousen hardlopen zwart

€ 24,95 € 20,97
Compressiekousen Sport2x Roze
25% Korting

Compressiekousen Sport2x Roze

€ 39,97 € 29,97
Compressiekousen Sport2x Wit
15% Korting

Compressiekousen Sport2x Wit

€ 39,97 € 33,97
Compressiekousen Sport2x Zwart
18% Korting

Compressiekousen Sport2x Zwart

€ 39,97 € 32,97
Compressie kousen zorgen voor een betere bloedsomloop en helpen blessures voorkomen. Ze worden door steeds meer hardlopers gebruikt omdat het niet langer vreemd is om ze te dragen. Ze verbeteren het bloedtransport in je onderbenen/ kuiten en de toevoer van voedingsstoffen.

Daarnaast verlagen compressie sokken de spiertrillingen tijdens het sporten. Zo heb je minder risico op kramp in je kuiten, achillespees- en enkel blessures.

Bekijk hier alle modellen of kies voor je favoriete kleur CEP compressiekousen.


Compressiekousen

Steeds meer hardlopers en hardloopsters ontdekken de voordelen van compressiekousen. Bij wedstrijden zie je meer dan de helft van de lopers de strakke compressiesokken dragen en dat aantal groeit nog steeds.

Voordelen compressiekousen

De voordelen zijn:
  • Betere bloed doorstroming
  • Helpt blessures voorkomen
  • Minder risico op kramp in je kuiten, achillespezen en enkels
  • Mooi design en echte trend bij hardlopers en -loopsters
  • Comfortabel

Design

Natuurlijk wil je als hardloper of hardloopster niet voor gek lopen. Daarom hebben we veel aandacht besteed om in onze webshop alleen de mooiste compressiekousen op te nemen. Je ziet deze lange kousen overigens meer en meer in de hardloopwedstrijden en evenementen.

Kleur

In het zwart en wit maar ook in de wat fellere kleuren door de hardlopers die niet terugdeinzen voor een opvallend statement te maken tijdens het hardlopen. Zo hebben de CEP compressiekousen speciale neon-kleuren uitvoeringen in roze en zwart met kleuraccent zodat je ze perfect bij je outfit kunt kiezen.

Vooruitgang

Het mooie van lopen met compressiekousen is dat je eigenlijk redelijk makkelijk weer een stap vooruit gaat in je training en wedstrijden. Om beter te worden met hardlopen moet je namelijk veel trainen in verschillende vormen maar door deze compressiekousen die je bloedsomloop verbeteren doe je echt die stap vooruit.

Hoe werken compressiekousen?

Een correct drukverloop vanaf de enkel naar de knie zorgt voor optimale afvoer van het aderlijk bloed met afvalstoffen.

Compressiekousen

Voordelen

Deze voordelen zorgen voor een prettigere loop maar ook een betere loop met snellere tijden. De compressiekous voorkomt namelijk een hoop narigheid met kuit, onderbeen en achillespees. Daarnaast ondervinden de spieren als gevolg van die flinke compressie ook een goede, stevige ondersteuning.

Minder kans op blessures

Hierdoor kunnen blessures aan je benen en voeten bij het hardlopen minder makkelijk ontstaan. Deze forse compressie zorgt er namelijk voor dat de impact van de herhalende landing in de loopbeweging beter wordt opgevangen dan zonder compressiesokken.

Video

We bekijken de nieuwste en bestecompressiekousen van CEP, de Ultralight uitvoering

Sneller beter worden met compressiekousen

De lange hardloopkousen zoals de compressiekousen ook wel worden genoemd zorgen voor dit schokdempende effect waardoor er veel minder spierschade aan je lichaam zal optreden en dit hoeft dus ook niet hersteld te worden na een training. Hierdoor kan je lichaam na het hardlopen zich direct focussen op het algehele herstel na de training en niet op extra reparatie van die spieren.

Leuker

Op deze manier hardlopen helpt al meer dan 10 jaar veel (beginnende en ervaren) hardlopers want door de aanmerkelijk lagere kans op blessures loop je lekkerder en geniet je meer!

Dit zijn de meest gekozen modellen:


Veel sporters zijn inmiddels overtuigd van de werking van compressiesokken en compressiekousen, kijk maar naar de diverse bekende en succesvolle atleten die met lange kousen het atletiekveld betreden. Dit en het feit dat andere sporters (waaronder wielrenners en voetballers) veelvuldig compressiesokken gebruiken als hulpmiddel voor het verbeteren van het herstel, heeft ervoor gezorgd dat ook de recreatieve sporter nu ook bekend raken met de voordelen van compressiekousen.
Compressiesokken
Je ziet het: neven het feit dat compressiesokken helpen om mooi betere prestaties te leveren en je herstel te bevorderen, zijn ze ook erg geschikt bij het revalideren en het voorkomen van blessures. Daarnaast zijn ze ook goed voor niet sporters. De compressiesokken geven lichte druk op je voeten en verlichten zodoende vervelende pijntjes, krampen, reisbenen, zwellingen, spataderen en zweetvoeten.
Deze informatie in andere bestandsformaten: “” “” “” “”