Top

Energiereep

Isostar Long Energy graan fruit 40 gr
Isostar Long Energy graan fruit 40 gr
€ 1,24
SIS energie reep Apple & Blackcurrant
SIS energie reep Apple & Blackcurrant
€ 1,55

Energiereep

Een energiereep helpt je om nog wat langer door te gaan en nog meer te genieten van het sporten. Of dit nu hardlopen, fietsen of een anders sport is: met de juiste energierepem houdt je je sport langer vol en dat is toch mooi!

Energiereep voor sport

Laat ik eerst mijn persoonlijke ervaring delen voordat we op de technische eigenschappen en merken ingaan. Bij het hardlopen neem ik een energiereep mee als ik wat langer ga hardlopen, zeg maar vanaf 10 kilometer.

Lekker

Daarvoor vind ik het niet nodig om een energiereep tijdens het lopen op te eten ondanks dat ze wel lekker zijn. De energiereep neem ik dan soms wel voor het hardlopen. Dat is afhankelijk of ik honger heb voordat ik begin. Het helpt me om niet een energiedip te krijgen bij het sporten.

Energiereep voor het duursporten

De energiereep is niet alleen voorbehouden aan hardlopers maar ook fietsers, schaatsers en andere duursporters hebben er profijt van.

Energiereep kiezen

Bij sportgels vind ik de smaak erg belangrijk omdat ik bijvoorbeeld vanille niet echt lekker vind. Bij de energierepen is dat anders, daar vind ik de meeste eigenlijk wel lekker. Je eet ze ook makkelijk weg zodat je snel de voordelen 'proeft' ;-)In de webshop zijn de energierepen verkrijgbaar

Merken

De scheiding die meestal gemaakt wordt is het merk van de sportvoedings repen. De bekendste merken zijn wel SIS, Isostar en Born.

Video

Ontdek hier de video over Welke energiereep hardlopenhet beste werkt. Hier zie je een eerste test van bekende Born energierepen en het is belangrijk om te kiezen voor de juiste variant want bij hardlopen is een crunch variant lastig 'weg te krijgen'.


Wat heb ik aan energierepen?

Goede vraag. Het is in het begin van het sporten misschien wat lastig uit te leggen maar het is eigenlijk net als bij gewone voeding en eten nemen die je lichaam helpen bij grotere inspanningen. De meeste hardlopers en -loopsters gaan na verloop van tijd ervaren dat energierepen echt helpt om langer en beter te gaan hardlopen en dat is toch wat we willen.

Opkikker

energiereepJe kunt je energievoorraden in je lichaam beter en makkelijker aanvullen met energierepen (en sportdrank) dan met een boterham kaas. Met de sportrepen in je shirt of jas of SPI belt krijg je vooral op het einde net die extra boost om fitter te eindigen in plaats van met een leger/ slapper gevoel.

Energie

Kortom: als je energierepen neemt voor of tijdens het hardlopen dan helpt dit om snel en effectief je energie aan te vullen.

Kiezen

Er zijn verschillende soorten, merken en smaken. We hebben de beste en lekkerste opgenomen in onze winkel. Daarnaast kun je naast de energiereep ook andere sportvoeding kiezen zoals een gel en sportdrank.Favoriet

De meest gekozen sportrepen zijn van:
  • 1 SIS
  • 2 Isostar
  • 3 Born


Deze informatie in andere bestandsformaten: “Energiereep” “Energiereep” “Energiereep” “Energiereep”