• Gratis verzending vanaf € 29,-
  • Voor 15:30 besteld? Zelfde dag verzonden!
  • 100% Tevredenheidsgarantie
  • Veilig betalen met je eigen bank
Home / Merken / Herzog

Herzog

Met de Sportcompressiekousen van Herzog Medical sport je fijner en loop je soepeler.
De kousen bevorderen het herstel na inspanning en verkleinen de kans op blessures.

  • Minder spierpijn.
  • Minder kuitklachten.
  • Minder scheenbeenblessures.

 Hardlopen blijft leuk dankzij de Herzog Sport Compressiekousen

Herzog hardlopen

Zware benen, opgezwollen en gloeiende kuiten

Vraag een loper waar hij wel eens last van heeft en hij noemt al snel zware benen. Ze voelen dikwijls stram en warm aan en soms heeft de wandelaar last van zware, opgezwollen, gloeiende kuiten. Deze ongemakken staan het plezier voor lopers in de weg. Je kunt natuurlijk de benen hoog leggen of na afloop van de tocht een masseur zoeken. Door het dragen van de Herzog Sport Compressiekousen voorkom je deze klachten en blijft hardlopen leuk!

Herstel na inspanning

Tijdens langdurige inspanning, wordt spierweefsel afgebroken. Dat klinkt wat dramatisch, maar het is een normaal proces waarvan je weer snel herstelt. Een teveel aan afbraak is echter niet goed want spierweefsel is eiwit en eiwit bindt vocht aan zich. Het resultaat is dat er oedeem (vocht) ontstaat in de onderbenen. Tijdens de Vierdaagse is dit bij veel wandelaars op de derde en vierde dag heel duidelijk zichtbaar. Een teveel aan vochtophoping in de tussencelruimte betekent automatisch dat er geen sprake meer is van een optimale doorbloeding. Het  terugtransport van het aderlijk bloed, met daarin opgenomen de afvalstoffen van het verbrandingsproces en koolzuurgas, wordt dan ook ernstig belemmerd.

De werking van de kous

  • De Herzog Sport Compressiekous levert een gedoseerde druk die vanaf de enkel tot de knie afloopt. Dit stimuleert de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart, waardoor de afvalstoffen van het verbrandingsproces  beter worden afgevoerd. Bovendien wordt het herstel extra bevorderd door de kousen tot geruime tijd na de wandeling aan te houden.
  • Bij onderbeenblessures zoals shin splints (ontsteking van het scheenbeenvlies) kuitverkrampingen maar ook oedeem (vochtophoping) werken de kousen curatief en preventief. Omdat de kuit compact wordt gehouden is er bij de voetlanding veel minder sprake van schokbelasting. Hierdoor is er ook minder tractie (trekkracht) van de kuitspier aan het scheenbeenvlies en de achillespees.
  • De werking van Herzog Sport Compressiekousen is erop gebaseerd dat de weefseldruk wordt verhoogd en de kuitspierpompfunctie wordt geoptimaliseerd waardoor de bloedcirculatie optimaal blijft. Het resultaat is dat de verzuring pas later optreedt.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.