Top

Sportvoeding

Isostar Long Energy graan fruit 40 gr
Isostar Long Energy graan fruit 40 gr
€ 1,24
SIS energie reep Apple & Blackcurrant
SIS energie reep Apple & Blackcurrant
€ 1,55
SIS energie gel Orange
SIS energie gel Orange
€ 1,59
Energie liquid gel Born Citrus 55 ml
Energie liquid gel Born Citrus 55 ml
€ 1,95
Isostar energygel 20 gram
Isostar energygel 20 gram
€ 1,95
Lichtgewicht bidon Team Sky Elite Fly
Lichtgewicht bidon Team Sky Elite Fly
€ 6,95
Energiedrank Born
Energiedrank Born
€ 8,95
SIS Go Hydro Cola Caffeine
SIS Go Hydro Cola Caffeine
€ 9,94
Energiedrank Isostar
Energiedrank Isostar
€ 10,97
SIS Go Energy Sportdrank Orange 500 gr
SIS Go Energy Sportdrank Orange 500 gr
€ 15,45
SIS Go Energy Sportdrank Lemon & Lime 500 gr
SIS Go Energy Sportdrank Lemon & Lime 500 gr
€ 15,45
Born Protein voor sneller herstel
Born Protein voor sneller herstel
€ 22,95

Sportvoeding

Sportvoeding helpt je om langer door te gaan en nog meer te genieten van je sport. Of dit nu hardlopen, fietsen of een anders sport is: met de juiste energiegel en energiereep en energiedrank houdt je het sporten langer vol en dat is de eerste winst!

Sportvoeding

Duursporten zijn de meest beoefende sporten van sportvoeding gebruikers. Niet voor niets zie je alle merken sportvoeding op een fietsbeurs en hardloopbeurs. Ook in de reclamekaravaan van de Tour de France en bij de start van halve en hele marathons zie je vaak stands van de grote merken zoals SIS, Born en Isostar staan.

Soorten


Met sportvoeding kun je beter en langer sporten. Je hebt allerlei soorten sportvoeding laten we het overzichtelijk houden in een lijstje. Je hebt grofweg 4 soorten sportvoeding:
  • Sportdrank
  • Energiegel
  • Energiereep
  • Eiwitpoeder


Merken

Natuurlijk zijn er veel meer detailverschillen maar dit is een eenvoudige onderverdeling van sportvoeding. De volgende scheiding die meestal gemaakt wordt is het merk van de sportvoedings producten. De bekendste merken zijn wel SIS, Isostar en Born. Laten we eens bekijken wat ze hebben.

De SIS sportvoeding
Bekijk de SIS aanbiedingen >>

De Isostar sportvoeding
Bekijk de Isostar aanbiedingen >>

En Born sportvoeding:
Bekijk de Born aanbiedingen >>


Wat heb ik aan sportvoeding?

Goede vraag. Het is in het begin van het sporten misschien wat lastig uit te leggen maar het is eigenlijk net als bij gewone voeding. Want als je gewoon gezond eet uit de schijf van vijf etc dan merk je ook dat je lichaam de normale dagelijkse dingen beter aan kan dan wanneer je met 'slechte voeding' de dag doorkomt.

Sportvoeding voor de serieuze sporters

En bij sporten kun je ook prima 'op een snee brood' je rondje hardlopen maar de meesten gaan na verloop van tijd ervaren dat sportvoeding echt helpt om langer en beter te gaan hardlopen. Met sportvoeding krijg je vooral op het einde net die extra boost om fitter te eindigen in plaats van met een leeg/ slap gevoel.
sportvoeding

Sportdrank

Als je drinken neemt voor of tijdens het hardlopen dan helpt sportdrank om snel en effectief je energie en vocht aan te vullen.

Sportgel

De sportgel helpt mij om langer en beter te lopen. Bij een loop die wat langer duurt dan een half uur neem ik graag een sportgel mee. Na die sportgel begin ik na ongeveer een kwartier te merken dat hij me helpt.

Energiereep

Ik ben met sportvoeding begonnen met een simpele energiereep. Ik nam vaak een Mars of Snickers mee bij het hardlopen. Maar daar zitten naast veel goede stoffen natuurlijk ook wat minder goede voedingsstoffen in. Daarom ben ik energierepen gaan testen en de meeste vind ik echt lekker.

Eiwit sportvoeding

Als je wat vaker traint dan 1 keer per week is eiwitpoeder handig om na de run sneller te herstellen. Want je moet binnenkort weer een nieuwe looptraining doen. Dan is het dus belangrijk dat je lichaam na een training snel hersteld.

Video sportvoeding

In deze video over Sportvoeding zie je waar je op kunt letten. Zo is sportvoeding voor het hardlopen op te delen in een aantal onderdelen.


Herstellen

En dat herstellen van het hardlopen gaat wat sneller als je het juiste eet na het hardlopen. Eiwitten helpen bij dit herstel omdat het de spieren snel weer 100% maakt. En eiwitten komen meer geconcentreerd in eiwitpoeder zodat je direct en snel (dat is ook belangrijk) het juiste binnenkrijgt.

Sportvoeding kiezen

In onze hardlopenwinkel kun je sportvoeding zoals een gel, energiereep of drinkpoeder krijgen. Er zijn verschillende soorten, merken en smaken!Favorieten

De meest gekozen energievoeding zie je bij:Deze informatie in andere bestandsformaten:
“” “” “” “”